Presse

I Aalborg er Karim Abbas, lokal deltager i udstillingen blevet interviewet af Radio 24syv (interviewet kan høres fra minut 29.50-44.40)

200 randrusianske folkeskoleelever portrætterer sig selv. Folkeskoleelever i Randers Kommune er i disse dage i fuld gang med at udfolde deres kunstneriske evner.

100% Fremmed? nævnes i rapporten "Living Together: Fostering Cultural Pluralism through the Arts" af The Istanbul Foundation for Culture and Arts som et best practise eksempel.

Sønderborg lokal TV har interviewet lokale deltagere fra udstillingen i Sønderborg.

Et helt nyt dokumentarisk kunstprojekt turnerer de næste to år Danmark rundt.

Det storstilede dokumentariske projekt ’100% FREMMED?’ rejser nu ud af hovedstaden og vil frem til 2019 kunne opleves i 20 forskellige byer landet over.

Kulturstrøget vært for flygtninge portrætter.

Hvad er danskhed? Det skal elever i Roskilde Kommune diskutere i forbindelse med kunstprojektet 100% FREMMED?, som du kan finde på Kulturstrøget i april.

Fredag den 6. april åbner udstillingen 100% FREMMED? i Roskilde. Det er første stop på en turné, som i løbet af de næste to år, fører udstillingen rundt til 20 danske byer.

Hvor fremmed er jeg? Hundredetusindvis af flygtninge har kastet anker i Danmark i løbet af det seneste halve århundrede. Mange af dem kalder i dag Danmark for deres havn, men alligevel vil danskhedsdebatten ingen ende tage.

I disse år debatteres flygtningestrømmen på højtryk i Danmark. Vi ser billeder af ødelagte byer, børn der græder i murbrokker og vandrende mennesker på motorvejene.

På Københavns Rådhus fra 30. juni til 28. juli udstilles 100 personlige fortællinger i tekst og billede af 100 tidligere flygtninge.

I hele juli danner Københavns Rådhus ramme om udstillingen "100 % Fremmed?", der byder på 100 personlige fortællinger fra 100 tidligere flygtninge.


100 tidligere flygtninge fortæller, om de føler sig fremmede i Danmark.

Problemer er der nok af her i verden. Stift bekendtskab med tre kunstneriske brobyggere, der på hver deres måder bruger kunsten til at forholde sig aktivt til nogle af.....


Fire af de i alt 100 flygtninge fra den aktuelle udstilling ”100 % fremmed?” fortæller her om deres møde med Danmark. Deres historier vil fremover kunne findes i Københavns Stadsarkiv.

Flygtningeudstilling er et sympatisk, men tungt oplysningsprojekt.

Den 4 Væg

Hvad er det? 100% Fremmed? er en stor dokumentarisk udstilling, som bliver vist i indgangshallen på Københavns Rådhus.

Kunstnerisk frihed i Tyrkiet: Et snævert flertal af tyrkerne har stemt ja til en forfatningsændring, der giver Tyrkiets præsident Erdogan langt mere magt.

Anne Dorte Michelsen, kunstfoto af livmoder & 100 % fremmed (2).

P4 København kl. 16.15 (Maja Nydal).

Anne Dorte Michelsen, kunstfoto af livmoder & 100 % fremmed (2).

Maja Nydal Eriksen fotograferer for øjeblikket flygtninge i Danmark. Hun tager billederne i Tivoli i København, fordi Tivolis bygninger og arkitektur er et multietnisk univers.

Fra 19. november vises portrætter af 100 københavnere på Københavns Rådhus – og til foråret kommer turen til 100 tidligere flygtninge. Bag projektet står Københavns Internationale Teater.

Gå til forsiden og udforsk

Kontakt

Metropolis
c/o Københavns Internationale Teater

Refshalevej 163 A, 1
DK-1432 København K
Mail: projekt@kit.dk

Links

Kunstprojekt
Tidligere flygtninge
Kunstprojekt København

Nordea Fonden
Følg udstillingen på de sociale medier