Presse

Kunstens samfundsforandrende fremtid debatteres på KunstCentret Silkeborg Bad

Foran Kunstcentret Silkeborg Bads hovedbygning bliver publikum mødt af en mur af forskellige portræt- billeder med tilhørende tekst af frem- mede mennesker, der er kommet til Danmark igennem den lange periode fra 50 ́erne frem til i dag.

Mens flygtningedebatten har raset med diskussioner om udrejsecentre, har udstillingen 100% FREMMED? de seneste tre år rejst landet rundt.

Hvornår er man dansker? Er det, når man har lært at sætte pris på en læskestegssandwich? Når man har indkodet hyggens dna? Eller når man har boet i Danmark i mere end X antal år?

Flygtninge foreviges i danmarkshistorien: “Vi skal kigge på, hvordan vi fremstiller os selv som nation”

Er man fremmed, når man er født i Libanon og har boet 28 år i Danmark? Udstillingen "100 procent fremmed?" skriver nydanskerne ind i danmarkshistorien.

Verden bliver på en og samme tid utroligt forskelligartet og samtidigt fællesskabsforbundet/ kammeratskabsforbundet/ enhedssamlende i "100% fremmed?", som er en ganske gribende og utrolig vigtig fortælleteater-forestilling.

Syriske Mayada Kharbotly er ikke dansk og ikke fremmed. Det er kun tre år siden, at 54-årige Mayada Kharbotly satte sine fødder på dansk jord for første gang sammen med sin dengang 11-årige søn, Aziz, men hun føler sig ikke fremmed - Horsens er hendes by.

100% FREMMED er en udstilling om mennesker og ikke om titler. Den bedste måde at forstå hinanden på er gennem mødet med hinanden og ikke gennem titler og mærkater, vi sætter på hinanden, og netop derfor er denne udstilling vigtig. Det dokumentariske kunstprojekt er kommet til Aarhus og er lige nu at finde i Rådhusparken.

Attraktiv bypark lægger grund til udstilling om flygtninge. 120 lidt anderledes flygtningehistorier udstilles lige nu i Rådhusparken i Aarhus, og det skal være en del af et samlet landsarkiv.

Hvor mange procent fremmede føler de flygtninge, der bor i Danmark sig? En ny udstilling i Aarhus dykker ned i den personlige oplevelse hos de godt 160.000 flygtninge, der bor her.

I april fortæller syv aarhusianere om mødet med Danmark. Det sker som led i projektet »100% Fremmed?«, der løbende portrætterer 250 danskere, som har fået asyl i landet siden 1956.

I dag er hun 30, pædagog og pæredansk -og så er hun med i kunstudstillingen 100% Fremmed? Og 100 procent fremmed er hun i hvert fald ikke.

I Aalborg er Karim Abbas, lokal deltager i udstillingen blevet interviewet af Radio 24syv (interviewet kan høres fra minut 29.50-44.40)

200 randrusianske folkeskoleelever portrætterer sig selv. Folkeskoleelever i Randers Kommune er i disse dage i fuld gang med at udfolde deres kunstneriske evner.

100% Fremmed? nævnes i rapporten "Living Together: Fostering Cultural Pluralism through the Arts" af The Istanbul Foundation for Culture and Arts som et best practise eksempel.

Sønderborg lokal TV har interviewet lokale deltagere fra udstillingen i Sønderborg.

Et helt nyt dokumentarisk kunstprojekt turnerer de næste to år Danmark rundt.

Det storstilede dokumentariske projekt ’100% FREMMED?’ rejser nu ud af hovedstaden og vil frem til 2019 kunne opleves i 20 forskellige byer landet over.

Kulturstrøget vært for flygtninge portrætter.

Hvad er danskhed? Det skal elever i Roskilde Kommune diskutere i forbindelse med kunstprojektet 100% FREMMED?, som du kan finde på Kulturstrøget i april.

Fredag den 6. april åbner udstillingen 100% FREMMED? i Roskilde. Det er første stop på en turné, som i løbet af de næste to år, fører udstillingen rundt til 20 danske byer.

Hvor fremmed er jeg? Hundredetusindvis af flygtninge har kastet anker i Danmark i løbet af det seneste halve århundrede. Mange af dem kalder i dag Danmark for deres havn, men alligevel vil danskhedsdebatten ingen ende tage.

I disse år debatteres flygtningestrømmen på højtryk i Danmark. Vi ser billeder af ødelagte byer, børn der græder i murbrokker og vandrende mennesker på motorvejene.

På Københavns Rådhus fra 30. juni til 28. juli udstilles 100 personlige fortællinger i tekst og billede af 100 tidligere flygtninge.

I hele juli danner Københavns Rådhus ramme om udstillingen "100 % Fremmed?", der byder på 100 personlige fortællinger fra 100 tidligere flygtninge.


100 tidligere flygtninge fortæller, om de føler sig fremmede i Danmark.

Problemer er der nok af her i verden. Stift bekendtskab med tre kunstneriske brobyggere, der på hver deres måder bruger kunsten til at forholde sig aktivt til nogle af.....


Fire af de i alt 100 flygtninge fra den aktuelle udstilling ”100 % fremmed?” fortæller her om deres møde med Danmark. Deres historier vil fremover kunne findes i Københavns Stadsarkiv.

Flygtningeudstilling er et sympatisk, men tungt oplysningsprojekt.

Den 4 Væg

Hvad er det? 100% Fremmed? er en stor dokumentarisk udstilling, som bliver vist i indgangshallen på Københavns Rådhus.

Kunstnerisk frihed i Tyrkiet: Et snævert flertal af tyrkerne har stemt ja til en forfatningsændring, der giver Tyrkiets præsident Erdogan langt mere magt.

Anne Dorte Michelsen, kunstfoto af livmoder & 100 % fremmed (2).

P4 København kl. 16.15 (Maja Nydal).

Anne Dorte Michelsen, kunstfoto af livmoder & 100 % fremmed (2).

Maja Nydal Eriksen fotograferer for øjeblikket flygtninge i Danmark. Hun tager billederne i Tivoli i København, fordi Tivolis bygninger og arkitektur er et multietnisk univers.

Fra 19. november vises portrætter af 100 københavnere på Københavns Rådhus – og til foråret kommer turen til 100 tidligere flygtninge. Bag projektet står Københavns Internationale Teater.