“Vi bliver nødt til at tegne et billede af os selv”

Vi er i gang med at lave video i Tivoli, som vi glæder os rigtig meget til at vise jer! I forbindelse med optagelserne af Muhibo Abdirashid Muhudin, som var med i Hovedudstillingen/København, fik vi os en snak om, hvad det betyder at have en platform for det personlige møde, samt hvordan projektet spiller sammen med den politiske virkelighed i Danmark. Vi tog afsæt i, hvorfor hun er med i “100% Fremmed?”:

Jeg var nysgerrig pga. titlen.

Jeg føler mig 100 % mig selv. Jeg kan ikke tage mig af, hvad andre folk mener om mig. Jeg ved godt, der er nogle ting, som nogle mennesker stadig holder fast i, der deler os. Det er ikke noget, der påvirker mig.

Når det kommer til indvandrerpolitik, så er det i mine øjne underklassespolitik.

Indvandrerpolitik går ud på, at samfundet ikke vil have noget at gøre med folk, som er på kontanthjælp osv. Det er ikke noget med at “alle, der er mørke i huden, dem giver vi ikke noget arbejde”. Men de får det til at virke sådan.

De, der vælger dem, er jo også folk, som er underklassen. Det er en falsk opstilling; de, der bidrager, og de, der ikke gør.

Men når de laver en lov, så går det ud over dem selv (vælgerne). Vi er jo på vej væk fra velfærdssamfundet. Man tror, man ødelægger det for andre, men man ender med at ødelægge det for sig selv.

Problemet er, hvis du forsvarer noget, du går ind for, så går du imod noget, en anden person går ind for. Folk skal have deres holdninger og meninger, men man skal være i stand til at rumme hinanden.

Når medierne snakker om os, så er det indvandrere. Men når du er derude i boligblokkene, så bor der så forskellige nationaliteter, at når vi er derinde, så holder vi os til vores egne. Når andre kigger på os, så er det bare “indvandrere”.

Jeg synes ikke, at når vi er ude (for at holde oplæg om 100% Fremmed?, red.), at vi kommer så meget ind i politik-snak. Det er bare vores historie. Det er bare mennesker, der møder mennesker. Altså der er ikke nogen anden stemning i det. De stiller spørgsmål. De er nysgerrige. Længere er den ikke.

Jeg har personligt ikke noget imod, hvis jeg kommer ud, og der er folk, som har bestemte holdninger imod mig. Jeg kan godt acceptere det. Lad os bare snakke sammen. Fortæl mig, hvad du går ind for, og lad mig fortælle dig, hvad jeg går ind for. Så man går fra hinanden med smil.

Samfundet, politikerne og medierne har tegnet et billede af os, så nu bliver vi nødt til at tegne vores eget billede af os selv.

I 100 % Fremmed? giver vi vores egen historie, vi giver noget af os selv. Det er der meget brug for i denne tid.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn