Silkeborg Danmarksrejsen

Silkeborg
12. Oktober-15. December

Særlige arrangementer i forbindelse med projektet og udstillingen på KunstCentret Silkeborg Bad 12. oktober-15. december

Konferencer og seminarer

  • En kulturpolitisk konference, som tager afsæt i udstillingen, men som vil favne bredere ift. et af tidens mest markante tendenser, nemlig ”kunst og social forandring” d. 1-2 november
  • Et netværksseminar, primært for de involverede (kommuner, partnere & deltagere), d. 29-30 november

100% Fremmed? har hidtil været vist som en byrumsudstilling 28 gange i 22 byer over 3 år. Deltagerne har løbende været med til at udvikle og formidle projektet. Mange har været aktive i forbindelse med projektets 160 skoleforløb, 55 åbningsarrangementer, 60 monologer, 15 portrætfilm, 2 festivaler og 1 teaterforestilling.

De 150 indendørs portrætter vises fordelt på tre perioder:

12 oktober – 3 november: Roskilde, Aabenraa, Bornholm, Sønderborg, Skagen, Rødovre og Silkeborg

5 – 24 november: Aalborg, Aarhus, Horsens, Viborg, Esbjerg, Rødovre og Silkeborg

26 november – 15 december: Vejle, Aabenraa, Randers, Herning, Roskilde, Rødovre og Silkeborg

5. december kl. 19.30

Verdensmusik 3: Orhan Özgür-Duo. Orhan Özgür Turan (persisk saz/baglama) og gæst Olaf Johannes Brinch (elektronica). Sammen vil de vil skabe en globalelektronisk lounge-atmosfære præget af folkemusik fra Anatolien, blues,psykedelisk rock, roots og elektroniske beats. Med sine tyrkiske rødder er Orhan Özgür en af de mest fremtrædende danske musikere fra world- og rootsmiljøet lige nu. Han har spillet i talrige konstellationer indenfor dansk og tyrkisk musik og har turneret vidt og bredt i Europa, blandt andet med anatolian-tallava-funk bandet Gadjos, indie-world bandet Kidmo Laran, Ipek Yolu. Dertil har han været med til at danne Hudna, der de sidste seks år har spillet på Roskilde Festival, SPOT, samt Aarhus og Copenhagen Jazz Festivaler mm. og bl.a. vundet priser ved Danish Music Awards. Orhan Özgür udgiver i 2019 sit personlige debutalbum ÖZGÜR! hvorpå han har inviteret musikere fra mange forskellige genrer til at medvirke. Alm. entré.

7.-8. december kl. 11-17          

Monologer og mød deltagerne. Deltagere fra 100% FREMMED? fortæller i monologer om at være fremmed og dansk. Varig- hed samlet 1⁄2 time. De er til stede i udstillingen hele dagen, så publikum kan få en snak med dem.

14.-15. december kl. 11-17      

Monologer og mød deltagerne. Deltagere fra 100% FREMMED? fortæller i monologer om at være fremmed og dansk. Varig- hed samlet 1⁄2 time. De er til stede i udstillingen hele dagen, så publikum kan få en snak med dem.

Med mindre andet nævnes, foregår arrangementet på KunstCentret Silkeborg Bad.

100% Fremmed? vises i Silkeborg 12. oktober – 15. december i samarbejde med Kunstcentret Silkeborg Bad.