jihadkrigere slog ihjel

jihadkrigere slog ihjel

De havde dræbt fem af byens musikere, da de kom efter mig. Jeg var på vej på arbejde under ramadanen, da mujahedinerne (jihadkrigere) dukkede op. Først affyrede de 13 skud og derefter gik en kugle gennem min højre balde.

jihadkrigere slog ihjel

Jeg er mere end 100% taknemmelig over for Danmark. Det land, der bragte min familie hertil. Nu kan jeg give tilbage gennem mine syv børn. Jeg fejrer både jul og dansk og afghansk nytår. Jeg synes, at alle udlændinge bør integrere sig og give deres kvinder og børn frihed. I Afghanistan hyrede jeg en privatlærer til mine døtre, så de kunne fortsætte deres skolegang. Selv mødte jeg ikke min kone, før hun sad over for mig ved brylluppet. Derfor har jeg givet mine børn hundrede procent frihed til at gifte sig med hvem, de vil.

Jeg hader fanatisme. Hele mit liv var der fanatisme. Jeg er fra Talebans hovedby Kandahar og kender talebanerne bedre end de fleste. Jeg har mødt deres leder. Hvor ekstreme, de er, afhænger af, om de har en uddannelse og om de er fra by eller land. Da Taleban overtog landet, forbød de al slags musik og ødelagde og brændte musikinstrumenterne. Det lykkedes mig at redde et håndlavet træinstrument, som jeg havde arvet fra mine forældre.

Da jeg var 35 år så jeg døden. De havde dræbt fem af byens musikere, da de kom efter mig. Jeg var på vej på arbejde under ramadanen, da mujahedinerne (jihadkrigere) dukkede op. Først affyrede de 13 skud og derefter gik en kugle gennem min højre balde.

Musik er i mit blod. Allerede en uge efter min ankomst til Danmark blev jeg tilbudt at undervise i musik og sprog i flygtningelejren. Jeg har sågar spillet for kronprins Frederik. Jeg er BBC’s ekspert inden for raga-musik og det smigrer mig, at jeg har mange fans. En af dem skrev til mig fra Afghanistan, at han havde lagt min musik over på 300 kassettebånd.

Abdul Rahman Rahmani / 76 år / Enkemand / børn / musiker / Roskilde / fra Afghanistan / kom til Danmark i 1987 / opholdstilladelse i 2000