Horsens Danmarksrejsen

Horsens

100% Fremmed? blev vist 15. marts-2. april 2019 i Sundparken ved Aktivitetshuset Hybenvej 6 i Horsens.

I samarbejde med Botrivsel Horsens og med støtte fra Kulturudvalget i Horsens Kommune. De lokale portrætter er taget ved Horsens Fjord, og interviews er lavet af Claus Schjødt.

Til åbningen var der taler af Jakob Bille (LA), Kulturudvalgsformand i Horsens Kommune.

Der blev også afholdt skoleforløb i perioden.

Se portrætterne fra Horsens her

Arrangementer

Der blev afholdt foredrag af deltager i udstillingen Manilla Ghafuri, samt vandring i og fortælling om den danske flygtningehistorie ved producent Louisa Blindbæk. Desuden blev der afholdt foredrag af deltager i udstillingen Nawras Al-Hashimi, samt vandring i udstillingen og fortælling om den danske flygtningehistorie med producent Louisa Blindbæk.

I Horsens deltog mellemtrinnet på Horsens byskole i en temauge under 100% Fremmed? Eleverne på denne skole bestod af 25% børn som selv havde indvandrer eller flygtningebaggrund og 60% børn af indvandrere eller flygtninge. Flere af børnene havde derfor udstillingens tematikker tæt inde på livet. I samarbejde med lærerne blev der udviklet et forløb, hvor eleverne til dels oplevede udstillingen, arbejdede med at udvikle egne selvportrætter i tekst, foto og maling. De skabte desuden deres egne ”livstræer”. Se mere herunder.