Herning Danmarksrejsen


Herning
12. juni-2. juli

Fernisering af 100% Fremmed? Herning lørdag d. 15. juni

Åbningsprogram 

Kl. 11:00-11:20 v/ Tinghushaven – Velkomsttaler v/Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget og v/Maja Nydal Eriksen, initiativtager, kurator og fotograf for 100% Fremmed?

Kl. 11:20-11:40 – Vandring i udstillingen samt levende fortællinger ved portrætterede deltagere i udstillingen

Kl. 11:40 – Reception med tilhørende forfriskninger

Se hele programmet her

Mini udstilling af 100% Fremmed?

En filmudstilling samt miniudstilling af 100% Fremmed? vises på Herning Bibliotek i samme periode.

100% Fremmed? Herning vises ved Tinghushaven 12. juni-2. juli i samarbejde med Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Herning Bibliotekerne, Nordea-fonden og som en del af Herning Kulturfest.

Foredrag på Platformen, Herning Bibliotek d. 18. juni
“Jeg føler mig fremmed, fordi jeg ikke har nogen stærk tilknytning til et bestemt sted, men samtidig kan jeg godt føle mig hjemme, fordi jeg har valgt at acceptere min egen fremmedhed. Det at være søgende i livet er på en måde at vælge fremmedheden” – uddrag fra Nawras portræt i udstillingen.
Nawras er én af de 14% af flygtninge, som er kommet til Danmark fra Irak. Nawras vil fortælle sin personlige historie om en barndom på flugt, en ungdom med søgen efter at finde sig selv og hans liv i dag.

Efterfølgende vil Nawras invitere til spørgsmål og dialog omkring udstillingens emner. Oplægget suppleres af en vandring i udstillingen sammen med producent Louisa Blindbæk, som fremhæver nogle af udstillingens fortællinger i en gennemgang af den danske flygtningehistorie.

Kontakt

Metropolis
c/o Københavns Internationale Teater

Refshalevej 163 A, 1
DK-1432 København K
Mail: projekt@kit.dk

Links

Kunstprojekt
Tidligere flygtninge
Kunstprojekt København

Nordea Fonden
Følg udstillingen på de sociale medier