Herning Danmarksrejsen
Tidligere
Næste

Herning

100% Fremmed? blev vist 12. juni-2. juli 2019 i Tinghaven.

I samarbejde med Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Herning Bibliotekerne, Nordea-fonden og som en del af Herning Kulturfest.

Til åbningen var der taler af bl.a. Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Der blev vist en film- og miniudstilling på Herning Bibliotek i samme periode, herunder var der også et foredrag med en af deltagerne fra udstillingen.

Foredrag på Platformen, Herning Bibliotek d. 18. juni
“Jeg føler mig fremmed, fordi jeg ikke har nogen stærk tilknytning til et bestemt sted, men samtidig kan jeg godt føle mig hjemme, fordi jeg har valgt at acceptere min egen fremmedhed. Det at være søgende i livet er på en måde at vælge fremmedheden” – uddrag fra Nawras portræt i udstillingen.
Nawras er én af de 14% af flygtninge, som er kommet til Danmark fra Irak. Nawras vil fortælle sin personlige historie om en barndom på flugt, en ungdom med søgen efter at finde sig selv og hans liv i dag.

Efterfølgende vil Nawras invitere til spørgsmål og dialog omkring udstillingens emner. Oplægget suppleres af en vandring i udstillingen sammen med producent Louisa Blindbæk, som fremhæver nogle af udstillingens fortællinger i en gennemgang af den danske flygtningehistorie.