Aarhus Danmarksrejsen

Aarhus

100% Fremmed? blev vist 4. april-28. april 2019 i Rådhusparken og som miniudstilling på Gellerupscenen. 

Der blev også afholdt skoleforløb i perioden.

I samarbejde med Kulturforvaltningen i Aarhus Kommune, Børnekulturhuset, Teater Katapult, Bydelsmødre i 8220, Dokk1 og Aarhus Global Media.

Se portrætterne fra Aarhus her

I samarbejde med Teater Katapult, teaterinstruktør Hans Rønne og dramaturg Søren Højgaard arrangerede vi ´100% Fremmed – Levende fortællinger.

Foto: Per Bergmann. I Aarhus fik 100 skoleelever taget iscenesatte portrætter af to professionelle fotografer, som blev udstillet som en lokal mini 100% Fremmed? udstilling, der blev vist i tre uger på Godsbanense udstillingen online her.

Foto: Per Bergmann.
Foto: Per Bergmann.
Foto: Per Bergmann.
Foto: Per Bergmann.

De lokale portrætter er taget ved henholdsvis Gellerupparken, Godsbanen og Moesgaard Museum som baggrund af fotograf Maja Nydal. Mediehistorier fra Gellerupparken har ofte en negativ vinkel, og kun sjældent oplever vi dette boligområde gennem beboernes egne øjne. 100% FREMMED? bringer os derfor helt tæt på nogle af de, som har deres hverdag i Gellerupparken.

10 portrætter blev fotograferet ved Moesgaard Museum, der fortæller om Aarhus’ historie helt tilbage til Oldtiden, hvor verden er kommet til Aarhus, og Aarhus er kommet til verden. De lokale interviews og portrættekster er lavet af Lone Mørch og Malene Fenger-Grøndahl. Bydelsmødrene i Gellerupparken har hjulpet med at finde de 20 lokale deltagere.

Der blev afholdt vandringer i udstillingen, hvor man kunne møde nogle af deltagerne, og skoleforløb på Børnekulturhuset, hvor eleverne mødte nogle af deltagerne fra udstillingen, og der var film med deltagerne på Dokk1.